Onze wijnen van Masi - L'ARCO® - Food & Wine

Ga naar de inhoud

Masi

Masi Agricola (Sant'Ambrogio di Valpolicella)
"In de Italiaanse automobielsector is er Ferrari en de rest. In Valpolicella is er Masi en de rest. En dit heeft niets met geld te maken, ze maken gewoon hun reputatie waar."
Met deze straffe uitspraak startte het artikel van Hervé Lalau voor In Vino Veritas enkele jaren geleden.
Aan het einde van de 18de eeuw verwierf de familie Boscaini wijngaarden, gekend om hun zeer uitzonderlijke kwaliteit, met de naam ‘Vaio dei Masi’, oftewel kleine vallei van Masi. De familie koos ervoor om de flessen niet onder hun familiale naam maar wél de naam van de wijngaard te bottelen.
Later verwierven ze ook nabij gelegen wijngaarden van een andere nobele familie Serego Alighieri en Bossi Fedrigoti uit Trentino. Tot slot plantten ze recentelijk ook in het Argentijnse Tupungato wijngaarden aan om het internationaal karakter van het bedrijf kracht bij te zetten.
Vandaag staat Sandro Boscaini, reeds de 6de generatie, aan het roer van het imperium. De familie verwief wereldfaam dankzij de innovatie van de Ripasso techniek, waarvan zij wegens plagiaat later zelf terug afstapte. Om de concurrentie een loef af te steken wordt hedendaags hun Campofiorin samen gesteld door vloeiwijn én Appassimento-wijn. Dit terwijl ze met hun 2 top Amarone cru’s Campolongo di Torbe en Mazzano,welke alleen in de beste jaren worden gemaakt, reeds meerdere decennia de toon aangeven.
Tevens voert Sergio Boscaini, broer van Sandro, als hoofd oenoloog van de Masi Technical Group onderzoek naar historische druivensoorten als Oseleta. Dit onderstreept hun ambitie om steeds een ronde voor te blijven op de overige wijnhuizen van Veneto.

Producten met dit teken zijn niet op voorraad in onze winkel.
Enkel op speciale bestelling en beschikbaar binnen +/- 5 werkdagen.
(alle prijzen zijn BTW inclusief)
Terug naar de inhoud