Onze wijnen van Gianni Tessari - L'ARCO® - Food & Wine

Ga naar de inhoud

Gianni Tessari

Gianni Tessari (Roncà)
Gianni Tessari werkt al sinds de jaren ’80 in de wijngebieden rond Verona, Italië. Al jaren staat hij bekend om het maken van succesvolle wijnen. Hij werd dan ook maar liefst 14 keer beloond met de ‘Tre Biccherie’ prijs, de belangrijkste Italiaanse wijnprijs. In 2013 besloot hij voor zichzelf te beginnen, wat een geluk! Gianni is een gepassioneerde wijnmaker die streeft naar een top prijs/kwaliteit verhouding van heel drinkbare wijnen. Wij zijn fan!
Gianni Tessari werkt met verschillende terroirs, en kan daarmee zeer verschillende wijnen maken. In de Veneto regio in Italië wordt voor het grootste deel Soave DOC gemaakt. Het terroir van deze regio bestaat uit vulkanisch gesteente. Je vindt hier de druivenrassen Trebbiano, Garganega, zelfs een beetje Chardonnay en Pinot Blanc. Trebbiano geeft op een terroir als dit een enorme levendigheid aan de wijn. Ook Garganega voelt zich hier thuis en geeft structuur. Een Soave uit deze regio is te herkennen aan een bloemige geur, met aroma’s van amandelen. Anders dan Soave uit ander gebieden zijn de wijnen behoorlijk vol en fruitig.
Zoals je misschien wel weet kun je in Italië meer dan 1000 verschillende druivensoorten terugvinden. Niet gek dus dat je nog nooit van de Durello druif hebt gehoord. De Durello druif groeit al eeuwen op de Lesseni heuvels. De vulkanische en zeer mineraalrijke bodem samen met een koel klimaat maakt dat de Durello druif, maar ook Chardonnay en Pinot Nero bijzonder frisse wijnen maken, met heerlijke zuren en finesse.
Tenslotte bezit Gianni Tessari wijngaarden in de Berchi heuvels, ook wel ‘’land of the great red wines’’ genoemd. De kalkrijke bodem in combinatie met rode klei maakt zeer frisse rode wijnen, niet te zwaar en mooi in balans.
Niet gek dat je nu nieuwsgierig bent geworden naar de wijnen van Gianni Tessari. Het paradepaartje van het huis; de Soave, knalt je tegemoet, zowel in geur als in de mond. Een prachtig voorbeeld van een heerlijke Soave: witte bloesem, geroosterde amandelen en zeer fris!
Dat de Chardonnay groeit op de mineraalrijke Lesseni heuvels proef je! Verwacht een mooie, delicate wijn met een licht botertje en een rokerige geur. Perfecte balans en favoriet op onze proeverijen.
De rode wijnen kunnen verdeeld worden tussen soepel en licht en één met wat meer diepgang. De Pinot Nero is sappig en soepel. Verwacht geen bak hout, want de wijn heeft een houtrijping gehad in vaten van maar liefst 4000 liter voor 6 maanden, maar wel een fijne zachte ondertoon. Een opkikkertje!
De Due Rosso is volgens ons, en onze vele bestellers, een regelrechte hit. Deze wijn heeft alles, deze wijn geeft alles. Kersjes en bosvruchten in de neus, een volle smaak in de mond. Fluweel zacht, gebalanceerde tannines en een krachtige afdronk! Perfect huwelijk tussen Merlot en Cabernet. Must-try!
Producten met dit teken zijn niet op voorraad in onze winkel.
Enkel op speciale bestelling en beschikbaar binnen +/- 5 werkdagen.
(alle prijzen zijn BTW inclusief)
Terug naar de inhoud