Onze wijnen van Marchesi Antinori - Castello della Sala - L'ARCO® - Food & Wine

Ga naar de inhoud

Marchesi Antinori


Castello della Sala

Antinori Cervaro della Sala Umbria IGT 0,75 ltr.
wit - droog - Chardonnay en een beetje Grechetto - 5 maanden barriques voor de Chardonnay

Castello della Sala
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
53,90 €
Antinori Conte della Vipera Umbria IGT 0,75 ltr.
wit - droog - Sauvignon Blanc en Sémillon

Te bestellen per 6 flessen.

Castello della Sala
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
23,80 €
Antinori Bramito della Sala Umbria IGT 0,75 ltr.
wit - droog - 100% Chardonnay

Te bestellen per 6 flessen.

Castello della Sala
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
19,25 €
Antinori Pinot Nero della Sala Umbria IGT 0,75 ltr.
wit - droog - 100% Pinot Nero - enkele maanden barriques

Castello della Sala
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
50,95 €
Marchesi Antinori (San Casciano val di Pesa)
De Marchesi Antinori familie
Al meer dan 600 jaar produceert de familie Antinori haar wijnen. Het familiebedrijf staat op plek 10 als het gaat om het oudste bedrijf van de wereld. Het begon bij Giovanni di Piero Antinori die in 1385 lid werd van de wijnmakers gilden in Florence. Sinds die tijd heeft de familie de directe productie niet uit handen gegeven. Over de decennia heeft de familie Antinori het bedrijf gezond laten groeien met als resultaat een sterk merk met een hoog aangeschreven kwaliteit. Het bedrijf wordt thans geleid door de 26e generatie, Piero Antinori, bijgestaan door zijn drie dochters, Albiera, Allegra en Alessia. Zoals Marquis Piero Antinori ooit zei “oude tradities spelen een belangrijke rol in ons werk. Maar zijn nooit een limiet voor onze innovatieve geest geweest ". De familie heeft al meerdere prijzen binnen gesleept zoals “Lifetime Achievement Award” maar ook “Best Winemaker of the Year”.
Regio Toscane
In 1385 is het bedrijf opgericht, met als basis de Regio Toscane, het Chianti Classico gebied. Dit gebied ligt onder de stad Florence. In deze stad heeft de familie Antinori een heuse eigen straat. De meest befaamde Antinori wijn is de Tignanello, maar hun allermooiste wijn is de Solaia. Beide Antinori wijnen komen uit het Chianti Classico DOCG-gebied. Aan de hand van het DOCG-keurmerk worden strenge eisen gesteld aan de manier van produceren. Voorheen bekend als DOC-wijnen, nu heet het keurmerk DOCG. Of de verplichtingen van het keurmerk worden nageleefd checkt de Italiaanse overheid. De eisen die worden gesteld hebben betrekking op de maximum opbrengst druiven per hectare, de maximum opbrengst wijn maar ook het alcoholgehalte van de wijn.
Andere regio’s
Op dit moment bezit de Antinori familie een tiental kleinere wijnbedrijven, ieder met hun eigen identiteit. De meeste Antinori wijnen komen uit Toscane. Wijngaarden in San Casciano in Val Di Pesa en andere gebieden rond Florence. Maar ook in Umbrië worden wijnen geproduceerd, zoals de Della Sala. Deze komen van het bekende wijnhuis Castello Della Sala. In de hak van Italië, Puglia (Tormaresca) en in Piemonte (Prunotto) heeft Antinori ook een handvol schitterende bedrijven.
Producten met dit teken zijn niet op voorraad in onze winkel.
Enkel op speciale bestelling en beschikbaar binnen +/- 5 werkdagen.
(alle prijzen zijn BTW inclusief)
Terug naar de inhoud