Onze wijnen van Pravis - L'ARCO® - Food & Wine

Ga naar de inhoud

Pravis

Pravis (Lasino)
Pravis is al meer dan veertig jaar actief in de wijnbouw. De drie wijnmakers zijn verenigd door hun gezamenlijke liefde voor het wijn maken en het cultiveren van de wijnstokken. Men werkt in harmonie met alles wat hun omringt. Het landschap wordt gekenmerkt door bergen en meren, er tussen in middeleeuwse kastelen en uitgestrekte landerijen. Men brengt de liefde voor de wijnbouw en oenologie over aan de tweede generatie, die erin geslaagd is om een uitzonderlijke link tussen traditie en innovatie te creëren.
De wijnmakerij is ondergronds gesitueerd en is volledig omringd door kalkhoudende rotsen en blootgesteld aan de zon en de wind die de hele vallei verwarmt. De wijnmakerij ligt aan de voet van Castel Madruzzo. Elke fase van het proces van het omzetten van druiven in wijn bij Pravis respecteert het natuurlijk idee van wijnmaken. We gebruiken zo min mogelijk technologie: onze druiven vloeien eenmaal geperst door de zwaartekracht in de gistingstanks en daarna in de wijnvaten.
De door wijngaarden bedekte hellingen worden omringd door massieve rotsen, kristalblauwe meren en de steile wanden van de Dolomieten, zachtjes bewogen door de mediterrane wind. Hier worden de heerlijke rode, rosé en witte wijnen geproduceerd. De Pravis wijnen weerspiegelen de kenmerken van de Alpenomgeving: de bodem waarin de wijnstokken wortel schieten en het gebied waar de geschiedenis van de bevolking van Trentino zich heeft ontwikkeld. Tal van kleine wijngaarden verspreid over de zonnige hellingen van de bergen die Trento scheiden van de lagere Sarca vallei, tussen de Brenta Dolomieten en het Gardameer. Eindeloze rijen wijnstokken van de weelderige vallei tot op grotere hoogte waar de hoogstgelegen wijngaarden zich bevinden.
Producten met dit teken zijn niet op voorraad in onze winkel.
Enkel op speciale bestelling en beschikbaar binnen +/- 5 werkdagen.
(alle prijzen zijn BTW inclusief)
Terug naar de inhoud