Onze wijnen van Tolaini - L'ARCO® - Food & Wine

Ga naar de inhoud

Tolaini

Tolaini (Castelnuovo Berardenga)
Bij Tolaini wordt veel tijd en energie gestoken in de wijngaard. Immers in de wijngaard wordt de basis gelegd voor de kwaliteit van de wijnen. Veel aandacht gaat dan ook uit naar de groene oogst, die ervoor moet zorgen dat wijnstok haar energie richt op een optimale rijping druiven. Dit beperkt uiteraard de maximale opbrengst per stok. Na een zorgvuldige inspectie van de druiven worden met deze hand geoogst in kleine kratten en ondergaan vervolgens tweemaal een handmatige sortering, dit om te garanderen dat alleen de beste druiven in Tolaini wijnen gaan.
In dit bijzondere land heeft Tolaini 26,7 ha. aan wijngaarden. De Montebello wijngaard heeft als grondsoort brokkelige klei en kalksteen. De San Giovanni wijngaard heeft meer een poreuze tufsteen bodem. Op beide wijngaarden is ook veel kalksteen te vinden hetgeen uitstekend is voor de groei op lange termijn van de stokken.
Pierluigi heeft geleerd dat succes alleen te berieken is door het samenbrengen van de beste mensen. Vanuit deze invalshoek huurde hij Michel Rolland, de fameuze Franse wijnconsultant, die beroemd is om het maken van wijnen met hoge kwaliteit, sensueel en vol. Hij bouwde een team dat samenwerkt om de mooiste wijnen te maken.
Anders dan bij de andere wijngoederen plantte hij behalve sangiovese vooral typische Bourgogne-soorten als merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc en petit verdot. De moderne keldertechniek keek hij af van de grote châteaus van Bordeaux. De benodigde knowhow is afkomstig van Michel Rolland, de beroemdste oenoloog van Frankrijk, die het wijngoed als adviseur terzijde staat. Het wijngoed beschikt over ruim 100 ha grond. 50 ha hiervan zijn met druiven beplant. De wijnen die hier worden gemaakt zijn een prachtig voorbeeld van wat Franse druivensoorten in de Toscaanse zon presteren, zonder daarbij de koning van deze regio, de sangiovese, te verdringen. Deze verhoudingen vind je in het portfolio terug. De Picconero is een zuivere bordeaux-blend. Valdisanti en Al Passo zijn een kruising tussen sangiovese met Franse druivensoorten. De Chianti Classico Riserva is weer een 100% sangiovese. Dit is een wijngoed om in de gaten te houden!
Producten met dit teken zijn niet op voorraad in onze winkel.
Enkel op speciale bestelling en beschikbaar binnen +/- 5 werkdagen.
(alle prijzen zijn BTW inclusief)
Terug naar de inhoud