Onze wijnen van Mastrojanni - L'ARCO® - Food & Wine

Ga naar de inhoud

Mastrojanni

Mastrojanni (Castelnuovo dell'Abate)
Mastrojanni: een historisch landgoed gelegen in Montalcino waarbij de wijngaarden beschikken over een zeer bijzonder terroir. Mastrojanni schrijft sinds 1975 geschiedenis met zijn vele onderscheidingen over de gehele wereld van zijn wijnen. Mastrojanni is momenteel uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde producenten van de Brunello di Montalcino.
In 1975 koopt de Romeinse advocaat, Gabriele Mastrojanni de San Pio en Loreto landgoederen in Montalcino. In die tijd was dit gebied ongerepte natuur, arm land met veel schapen. Nadat hij deze landgoederen had gekocht besloot hij hier wijngaarden van de maken. Hij begon met het aanplanten van deze gronden in de vallei van de kastelen. Thans zijn dit de belangrijkste wijngaarden van Mastrojanni, gelegen op een hoogte tussen de 180 en 440 meter. Mastrojanni wilde schitterende Brunello wijnen maken, dus plantte hij de gronden aan met Sangiovese Grosso druivenstokken. Hij hanteerde hierbij een plantdichtheid van 5.700 planten per hectare. Al vanaf de eerste jaren werd een zeer hoge kwaliteit van de druiven en de wijnen gerealiseerd.
Sedert 2005 krijgt Mastrojanni zeer hoge scores voor hun Brunello. De Brunello di montalcino 2010 kreeg 98/100 punten van James Suckling. Maar ook van Parker kreeg Mastrojanni een hele hoge score van 96/100. Sinds 2008 behoort dit prachtig wijnhuis tot de Illy-groep van Riccardo Illy met Andrea Macchetti als wijnmaker.
Producten met dit teken zijn niet op voorraad in onze winkel.
Enkel op speciale bestelling en beschikbaar binnen +/- 5 werkdagen.
(alle prijzen zijn BTW inclusief)
Terug naar de inhoud