Onze wijnen van Valdibella - L'ARCO® - Food & Wine

Ga naar de inhoud

Valdibella

Valdibella "Ariddu" Grillo Sicilia DOC 0,75 ltr.
wit - droog - 100% Grillo

Te bestellen per 6 flessen.
Dit product is niet beschikbaar
9,90 €
Toevoegen
Valdibella "Isolano" Cataratto Extra Lucido Sicilia DOC 0,75 ltr.
wit - droog - 100% Catarratto

Te bestellen per 6 flessen.
Dit product is niet beschikbaar
13,15 €
Toevoegen
Valdibella "Kerasos" Nero d'Avola Sicilia DOC 0,75 ltr.
rood - 100% Nero d'Avola

Te bestellen per 6 flessen.
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
9,90 €
Toevoegen
Valdibella "Respiro" Nero d'Avola Sicilia DOC 0,75 ltr.
rood - 100% Nero d'Avola

Te bestellen per 6 flessen.
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
13,15 €
Toevoegen
Valdibella "Sulle Bucce" Grillo Sicilia DOC 0,75 ltr.
wit - droog - 100% Grillo "sur lie"

Te bestellen per 6 flessen.
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
13,15 €
Toevoegen
Valdibella "Zi bi Bò" Zibibbo Terre Siciliane IGT 0,75 ltr.
wit - droog - 100% Zibibbo

Te bestellen per 6 flessen.
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
13,15 €
Toevoegen
Valdibella (Camporeale)
Valdibella is een samenwerking van begeesterde en idealistische wijnboeren uit de buurt van Palermo. Hun visie: landbouw met respect voor natuur en de medemens. De leden delen eenzelfde filosofie. Geen gebruik van synthetische stoffen in de wijngaard of kelder, teelt van lokale druivenrassen (grillo, cataratto, perricone, zibibbo en nero d’avola), aandacht voor biodiversiteit (tussen de wijngaarden staan ook graanveldjes, olijfgaarden, amandelboomgaarden, granaatappelboomgaarden, bosjes en bloemenvelden), aandacht voor solidariteit (zo werken ze met jeugdgevangen om ze opnieuw te integreren in de samenleving) en redelijke prijzen. Aan de leiding van de wijnproductie staat Massimiliano Solano, de huisoenoloog is Antonino Vilardi.
De wijngaarden zijn gelegen op hoge heuvels (300 tot 500m boven zeeniveau) tussen de Golf van Castellammare en de bergen van centraal Sicilië. Een constante bries waait over de wijngaarden en de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn aanzienlijk. Door de traditionele teelt ad alberello – de druivelaars gesnoeid als losstaande, lage struikjes – stromen de luchtexcursies dwars door de wijngaarden en beïnvloeden ze elke plant. Hierdoor vertraagt het rijpingsproces van de druiven zodat ze bij suikerrijpheid veel aromatische intensiteit hebben ontwikkeld. Ideaal dus, om monocépages met veel druifeigen aroma’s te produceren, die evenwel verrassend fijn en verfrissend smaken.
Producten met dit teken zijn niet op voorraad in onze winkel.
Enkel op speciale bestelling en beschikbaar binnen +/- 5 werkdagen.
(alle prijzen zijn BTW inclusief)
Terug naar de inhoud