Onze wijnen van Michele Calò - L'ARCO® - Food & Wine

Ga naar de inhoud

Michele Calò

Michele Calò (Tuglie)
Wijnhuis Michele Calò & Figli is gelegen in de Salento (Puglia). De Salento is zeer bekend vanwege de goede wijnen die ze voortbrengt.
In Salento is alles intens, de kleuren, de geuren, de hitte, de emoties. Hier wordt al eeuwenlang wijn gemaakt waar die intensiteit in terugkomt. Daar zijn ze dan ook trots op in Salento, zo ook bij Michele Calò & Figli. In wijntermen zijn ze nog niet zo lang bezig, maar de wijnen zijn van uitzonderlijke kwaliteit. De roséwijnen zijn zelfs tot de beste van Italië gekozen. Michele Calò kan het succes helaas zelf niet meer meemaken, maar zijn zonen bouwen voort op zijn levenswerk. Ze geloven nog steeds in het terroir van Salento en werken het liefst met inheemse druivenrassen, geholpen door oenoloog Giuseppe Bassi.
De wijngaarden van wijnhuis Michele Calò & Figli liggen in de meest geschikte gebieden van de gemeenten Tuglie, Alezio, Parabita en Sannicola. Deze gebieden hebben een diversiteit aan kenmerken waardoor de wijnen een ongelofelijke variëteit aan tinten meekrijgen. De gebieden brengen zeer waardevolle druiven voort die met zorg en aandacht worden geselecteerd en ‘zacht’ worden geperst.
Producten met dit teken zijn niet op voorraad in onze winkel.
Enkel op speciale bestelling en beschikbaar binnen +/- 5 werkdagen.
(alle prijzen zijn BTW inclusief)
Terug naar de inhoud