Onze wijnen van Contratto - L'ARCO® - Food & Wine

Ga naar de inhoud

Contratto

Contratto Blanc de Blancs Brut VSDQS 2014 0,75 ltr.
wit - brut - 100% Chardonnay
De Spumante Blanc de Blancs heeft een intens gele kleur en een zachte pareling. In de neus vinden we bloemige aroma's. De structuur is vol maar elegant. We proeven broodkorst en koekjes. Heerlijk intense afdronk.
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
39,25 €
Contratto For England Blanc de Noir VSDQS 2012 0,75 ltr.
wit - brut - 100% Pinot Nero
De For England heeft een licht gele kleur en een levendige fijne pareling. In de neus vinden we broodkruim, witte bloemen en appel. De smaak is fris met impressies van wit fruit, gist en een intens minerale afdronk.
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
40,75 €
Contratto For England Rosé VSDQS 2011 0,75 ltr.
rosé - 100% Pinot Nero
De For England Rosé Brut heeft een zalmrose kleur en een verfijnde pareling. Deze spumante is erg breed en gestructureerd maar toch met de nodige verfijning. De aroma's zijn complex waarin we abrikoos en appelsien in kunnen vinden. Een buitenklasser in zijn soort.
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
35,65 €
Contratto Millesimato Extra Brut VSDQS 2012 0,75 ltr.
wit - extra brut - 80% Pinot Nero en 20% Chardonnay

De Millesimato Extra Brut heeft licht gele kleur en een fijne pareling. De schuimwijn heeft het onmiskenbaar karakter van Pinot Noir. De aroma's geuren naar bloemen, bosvruchten en impressies van gist. De structuur is genereus en vineus. De afdronk is fijn en verfrissend.
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
29,05 €
Contratto Americano Rosso 16% 0,75 ltr.
rode Americano
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
25,45 €
Contratto Aperitivo 1,00 ltr.
De aperitiefdranken van Contratto zijn op basis van de Cortese druif, worden gearomatiseerd met 30 tot 50 botanicals (van Aziatische medicijnkruiden tot Italiaanse specerijen) en worden versterkt met een Italiaanse brandy.
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
25,45 €
Contratto Vermouth Bianco 17,50% 0,75 ltr.
witte vermouth
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
25,45 €
Contratto Vermouth Rosso 17,50% 0,75 ltr.
rode vermouth
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
25,45 €
Contratto (Canelli)
Het wijnhuis Contratto werd opgericht in 1867 door Giuseppe Contratto en staat bekend als de oudste producent van mousserende wijn van Italië. Met hun ‘Metodo Classico’ 1919 Contratto Extra Brut produceerde Contratto de eerste spumante van het land.
Het wijnhuis heeft een rijke geschiedenis geschreven: zo werd het de hofleverancier bij de Italiaanse koninklijke familie of bij het Vaticaan en het kreeg verschillende awards en internationale erkenningen. Contratto stond synoniem voor prestige en kwaliteit.
De wijnkelders van Contratto in de stad Canelli behoren tot het Unesco werelderfgoed. In een kelder die 32 meter onder een bergwand loopt met een oppervlakte van meer dan 5.000m2 rijpen duizenden flessen mousserende wijn.
In 1993 verkoopt Contratto zijn domein na 126 jaar aan Carlo Bocchino, een geprezen grappadistileerder uit Canelli. Hij zorgt voor de restauratie van de geweldige kelders en de bijhorende gebouwen. In die periode worden er ook wijnen zoals Barolo en Barbera gemaakt.
In 2011 tot slot, komt het domein in handen van de familie Rivetti, de familie van het wijnhuis La Spinetta. Hun grenzeloze respect voor de wijnen en hun oorsprong doen hun besluiten om zich hoofdzakelijk terug op de Spumantes te concentreren. De Spumantes die nu op het domein gemaakt worden krijgen zelfs de oude namen en etiketten van welleer. Naast de spumantes worden er ook voortreffelijke Vermouths gemaakt, ook een knipoog naar het verleden van dit domein.
Producten met dit teken zijn niet op voorraad in onze winkel.
Enkel op speciale bestelling en beschikbaar binnen +/- 5 werkdagen.
(alle prijzen zijn BTW inclusief)
Terug naar de inhoud