Onze wijnen van Cascina Chicco - L'ARCO® - Food & Wine

Ga naar de inhoud

Cascina Chicco

Cascina Chicco (Canale)
Cascina Chicco is eigendom van de broers Enrico en Marco Faccenda. Hun opa Ernesto Faccenda begon in de jaren vijftig met het maken van wijn. Daarna nam zijn zoon Federico het over. Federico heeft vervolgens het stokje overgedragen aan Enrico en Marco. De naam ‘Chicco’ komt van de bijnaam van de familie Faccenda. In de regio was het gebruikelijk dat elke familie een bijnaam had. De familie werd door anderen ‘de Chicus’ genoemd.
Inmiddels beschikt Cascina Chicco over diverse wijngaarden met een totale oppervlakte van 40 hectare. Eén van de wijngaarden, Ginestra, ligt bij het plaatsje Monforte d’Alba, midden in het productie gebied van de Barolo. In deze wijngaard, met een oppervlakte van 5 hectare, staat Nebbiolo aangeplant ten behoeve van hun Barolo Rocche di Castelletto.
De kelder lijkt oud en authentiek, maar dat is niet het geval. De wijnkelder is gebouwd als onderdeel van een recente renovatie en uitbreiding. De wijnkelder, met een oppervlakte van zo’n 1800 vierkante meter, is volledig uitgegraven in de heuvel. De kelder bevindt zich daardoor gedeeltelijk onder het gebouw en loopt bijna 30 meter door onder de heuvel. Het is verdeeld in een labyrint van gangen, nissen en kamers. Centraal in de kelder bevindt zich de prachtige Sala della Ruota. Het is een enorme twaalfhoekige ruimte met een koepel en een groot aantal bogen. De vloer bestaat uit een afbeelding van het wiel van de Roero, het symbool van de heren die in deze streek in de Middeleeuwen en later hebben geregeerd. Boven een aantal nissen zijn schilderingen aangebracht met verschillende generaties van de familie Faccenda. De stenen die zijn gebruikt voor het bouwen van de kelder komen gedeeltelijk van een oude boerderij die ooit op het terrein stond. Dit zorgt voor de oude en authentieke uitstraling van de kelder.
Producten met dit teken zijn niet op voorraad in onze winkel.
Enkel op speciale bestelling en beschikbaar binnen +/- 5 werkdagen.
(alle prijzen zijn BTW inclusief)
Terug naar de inhoud