Onze wijnen van Caliboro - L'ARCO® - Food & Wine

Ga naar de inhoud

Caliboro
(Chile)

La Reserva de Caliboro Erasmo DO Valle del Maule 2013 0,75 ltr.
rood - 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 10% Cabernet Franc - 18 maanden barriques

Te bestellen per 6 flessen.
Beschikbaar op bestelling (+/- 5 werkdagen)
18,05 €
La Reserva de Caliboro (San Javier - Chile)
La Reserva de Caliboro werd in het begin van de jaren negentig opgericht door graaf Francesco Marone Cinzano, eigenaar van de wereldberoemde wijnmakerij Col d'Orcia in Brunello di Montalcino in Toscane, die op zoek was naar het perfecte terroir in Chili om elegante en kwaliteitswijnen te produceren.

La Reserva de Caliboro ligt in de heuvelachtige hooglanden van Loncomilla, net ten oosten van de centrale vallei van Maule. De combinatie van intense heldere lucht, frisse droge zuidelijke winden die door de warme seizoenen waaien, maar toch net genoeg regen om droge landbouw mogelijk te maken, maakt deze plek heel bijzonder.

Het klimaat van Maule is typerend voor een droge Middellandse Zee, waar de traditionele rode druiven groeien.
De tweede stap was het vinden van de beste plek, de beste grond, binnen dit gebied. Het lot bracht graaf Francesco Marone naar Caliboro, een precolumbiaanse nederzetting, die sinds de oudheid wordt bewoond door de Andes-beschavingen.

Caliboro heeft zacht glooiende alluviale terrassen die worden omarmd door de rivier Perquilauquen. Afgeronde heuvels beschermen de oevers van de rivier tegen de harde noordenwinden en talrijke bronnen zorgen voor voldoende water.

In de 19e eeuw werd een grote wijnkelder gebouwd en werden wijngaarden aangeplant om het nabijgelegen hoofdgebouw van het landgoed Caliboro van 22 duizend hectare te voorzien. In de twintigste eeuw, tijdens de landhervormingen, hebben de eigenaars het land met de kelder, de wijngaarden en de omringende heuvels gered van onteigening, vanaf dat moment bekend als "La Reserva de Caliboro".
Tegenwoordig is op dit historische land dat nog steeds rijk is aan inheemse vegetatie en dieren in het wild, een selectie van Cabernets en Merlot, evenals mediterrane Grenache en Barbera, aangeplant met het doel om terroir-gedreven wijnen van hoge kwaliteit te produceren.
Producten met dit teken zijn niet op voorraad in onze winkel.
Enkel op speciale bestelling en beschikbaar binnen +/- 5 werkdagen.
(alle prijzen zijn BTW inclusief)
Terug naar de inhoud