Onze wijnen van Berlucchi - L'ARCO® - Food & Wine

Ga naar de inhoud

Berlucchi

Berlucchi Guido (Borgonato)
Berlucchi is marktleider in de edele schuimende Franciacorta wijnen. Het is in Borgonato (Brescia) dat het hoofdhuis staat. Guido Berlucchi heeft het samen met Franco Ziliani en Giorgio Lanciani opgericht in 1955. Vandaag worden er jaarlijks ruim 4,6 miljoen flessen gemaakt van de 90 ha wijngaarden. In 1961 werden de eerste 3000 flessen schuimwijn geproduceerd volgens de méthode traditionelle. Vandaag wordt ’61 nog steeds gebruikt bij de benaming van de Franciacorta wijnen. Het was Franco Ziliani zijn droom om een schuimwijn te produceren in Franciacorta die kon wedijveren met de Champagnes.
De winery is uiteraard uitgerust met de nieuwste en meest moderne installaties die het hun mogelijk maken de nodige kwaliteit aan te bieden. De Franciacorta wijngaarden zijn aangeplant met voornamelijk Chardonnay en Pinot Nero. Ook Pinot Bianco staat aangeplant.
De Berlucchi groep is almaar verder aan het uitbreiden. Naast de Franciacorta schuimwijnen maken ze ook stille wijnen in de regio en hebben ze een side-project opgestart in de Toscaanse Bolgheri-regio met Caccia al Piano 1868.
Producten met dit teken zijn niet op voorraad in onze winkel.
Enkel op speciale bestelling en beschikbaar binnen +/- 5 werkdagen.
(alle prijzen zijn BTW inclusief)
Terug naar de inhoud