Onze wijnen van Mastroberardino - L'ARCO® - Food & Wine

Ga naar de inhoud

Mastroberardino

Mastroberardino (Atripalda)
Mastroberardino is opgericht in 1878, en is dan ook een van de historische wijnbedrijven van Campanië. Een groot deel van de 20e eeuw was het zelfs de enige producent van naam. Daarbij was het verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de totale productie van Campanië en zelfs 90% van het inmiddels vermaarde wijngebied Taurasi. In de tweede helft van de twintigste eeuw kwamen er steeds meer producenten bij, zodat het aandeel van Mastroberardino –logischerwijs- daalde. Ook bij deze ontwikkeling speelde het bedrijf en de familie Mastroberardino een grote rol. Vooral Antonio Mastroberardino –met als bijnaam de ‘druifarcheoloog’- heeft zich enorm ingespannen om de oude, klassieke druiven van de streek in ere te herstellen. Met groot succes. Druiven als greco en fiano hebben hun huidige succes en groeiende aanplant aan de familie te danken. Ook de ontwikkeling van de blauwe druif aglianico kreeg een flinke impuls door de initiatieven van dit familiebedrijf.
Het is ook betrokken bij het project van de Villa dei Misteri in Pompeii, waarbij oude wijnen uit het Romeinse rijk opnieuw worden gecreëerd door de hernieuwde aanplant van wijngaarden die ooit werden vernietigd bij de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, waarbij dezelfde antieke druivenrassen worden gebruikt, evenals de oude technieken van wijngaarbeheer en wijnmaken uit die periode.
Tegenwoordig produceert het bedrijf jaarlijks zo’n kleine 2 miljoen flessen, afkomstig van de zestig hectare eigen wijngaarden en daarnaast van de aankoop van druiven in de streek. De leiding ligt in handen van Antonio Mastroberardino en zijn zoons Carlo en Piero Mastroberardino. Ze produceren onder andere bijzondere wijnen uit voorheen onbekende streken als Lacryma Christi, Greco di Tufo en Fiano di Avellino, die door hun eigen inspanningen een algemene erkenning hebben gekregen. Een bijzondere verdienste voor een wijnbedrijf, dat met trots de beroemde naam Mastroberardino draagt, en dat nog steeds wijnen maakt van topkwaliteit.
Producten met dit teken zijn niet op voorraad in onze winkel.
Enkel op speciale bestelling en beschikbaar binnen +/- 5 werkdagen.
(alle prijzen zijn BTW inclusief)
Terug naar de inhoud