Onze wijnen van I Fauri - L'ARCO® - Food & Wine

Ga naar de inhoud

I Fauri

Tenuta I Fauri (Chieti)
Tenuta I Fauri uit Abruzzo is gesitueerd in het hart van de provincie Chieti, tussen het Majella gebergte en de Adriatische Zee. Het domein is eigendom van de familie Di Camillo en is een echt familiebedrijf, dat is overgegaan van generatie op generatie. De roeping van de familie voor wijn is zichtbaar in de bijnaam ‘Baldovino’, een naam waarmee de familie al meer dan een eeuw bekend staat.
Vader Domenico is vooral te vinden in de wijngaarden, die hij met hart en ziel verzorgt. Zoon Luigi maakt de wijn en dochter Valentina zorgt voor de commerciële zaken van het wijndomein.
Tenuta I Fauri wil vooral eerlijke en elegante wijnen maken die het karakter van de regio en van de regionale druiven volledig onderschrijven. Daarom gebruikt Tenuta I Fauri ook alleen autochtone druivenrassen. Voor de witte wijnen gebruikt men voornamelijk Trebbiano en de voor de regio zeer typische Pecorino druif. Bij de rode wijnen is het vooral Montepulciano wat de klok slaat, welke in verschillende stijlen wordt gevinifieerd. In de wijnen van Tenuta I Fauri proef je het familieleven van de ongerepte regio Abruzzo.
Producten met dit teken zijn niet op voorraad in onze winkel.
Enkel op speciale bestelling en beschikbaar binnen +/- 5 werkdagen.
(alle prijzen zijn BTW inclusief)
Terug naar de inhoud